Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kultúra, művelődés képes leírás - Székesfehérvár.tlap.hu
részletek »

Kultúra, művelődés - Székesfehérvár.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szekesfehervar.tlap.hu » Kultúra, művelődés
Keresés
Találatok száma - 5 db
A Szabadművelődés Háza

A Szabadművelődés Háza

A Szabadművelődés Háza közel 33 éve szolgálja Székesfehérváron a város közművelődését. A ház mára a megyeszékhely egyik meghatározó intézményévé vált. húszfős munkatársi létszámával, kiscsoportjaival, kiállításaival, nagy rendezvényeivel, ismeretterjesztő előadásaival hétköznaponként 8-tól 21 óráig, szombaton 15-től 21 óráig, vasárnap 15-től 19 óráig várja és fogadja az óvodás korúaktól a nyugdíjasokig a város valamennyi korosztályát. Az intézmény alapvető feladata az iskolarendszeren kívüli művelődés segítése, öntevékeny, önképző csoportok, táborok szervezése, életminőséget és életesélyt javító lehetőségek megteremtése. A város szellemi, művészeti értékeinek, hagyományainak gondozása. Az ismeretszerző, az amatőr alkotó, művelődő közösségek, civil szervezetek életének, tevékenységének támogatása. A helyi társadalom kapcsolatrendszerének, közösségi életének segítése. A szabadidő kulturált eltöltése lehetőségének megteremtése. A fentieknek megfelelően óvodás és általános iskolás korú gyermekek számára rendszeresen tartunk báb- és színjátszó előadásokat, vetélkedőket nagy rendezvényeket, a hétvégi játszóházakon a kézműves mesterségek ismerői foglalkoznak velük.

Ingyenes angolóra

Ingyenes angolóra

Ingyenes angol nyelvoktatás, nyelvtanfolyam amerikai misszionáriusokkal, heti rendszerességgel, az ország több nagyvárosában, nyáron is. Az angolórák ötvözik a nyelvtanfolyam és a nyelvi klub előnyeit, és sokat segíthetnek a szóbeli nyelvvizsgára illetve érettségire való felkészülésben. Előzetes bejelentkezés/regisztráció nem szükséges.

Szent István Művelődési Ház

Szent István Művelődési Ház

Az államosítás után a Megyei Művelődési Központ működött az épületben, mígnem 1994-ben a katolikus egyház élt a reprivatizáció által adott lehetőséggel, és újra birtokba vette az akkor közel száz éves intézményt. A régi-új tulajdonos szándéka szerint az intézmény helyet biztosít a katolikus egyház képzési és oktatási tevékenységének, emellett a - Belváros egyik kulturális központjaként - vonzó, érdekes, színvonalas eseményeket kínál az érdeklődőknek. Elsősorban a keresztény gondolkodású emberek látogatják - már csak az ilyen jellegű programok miatt is-, de érvényesülhet itt minden olyan törekvés, amely nem idegen a keresztény szellemiségtől. Az érdeklődők számára színes, változatos programot kínálunk. Legsikeresebbek az irodalmi és komolyzenei rendezvényeink, de népszerűek a fiataloknak szánt előadássorozatok is, amelyek a keresztény kultúra és a nemzeti történelem aktuális kérdéseivel foglalkoznak.

Városi Levéltár

Városi Levéltár

Köszöntjük Önöket Székesfehérvár Megyei Jogú Város Levéltárának honlapján, amelyet jó szívvel ajánlunk minden érdeklődő, információt kereső látogatónknak. Az intézményre vonatkozó alapvető, legfontosabb közérdekű adatok ismertetik Önökkel a levéltárunkban való kutatás lehetőségeit, módját. Tájékoztatást adunk az ügyfélszolgálat rendjéről és idejéről. Fondjegyzékünk, kutatási és kutatótermi szabályzatunk mellett, az intézmény történetére vonatkozó legfontosabb adatok, valamint Székesfehérvár történeti irodalmáról szóló összefoglalás is megtalálható honlapunkon. Reményeink szerint látogatóink ezen a módon megfelelő, s őket érdeklő, útbaigazító ismeretekhez jutnak!

Vörösmarty Színház

Vörösmarty Színház

Hazánk legújabb és egyben egyik legrégebbi színháza nyitotta meg kapuit 2005 decemberében: az 1874-ben felavatott székesfehérvári Vörösmarty Színházat a 2004 nyarán megkezdett teljes felújítás és átépítés befejezése után adták át a közönségnek. A négymilliárd forintos rekonstrukció során 3500 köbméter betont, 350 tonna acélt, 160 kilométernyi elektromos és informatikai kábelt, 16 kilométernyi gépészeti csövet, 1900 négyzetméter kőburkolatot használtak fel - gyakorlatilag egy vadonatúj teátrum várja a közönséget, hiszen a régi színházból csak a külső főfalak maradtak meg. A korábbi belső elrendezést teljesen szétbontották, a nézőtér visszakapta színházi jellegét, megszűnt az erkély, helyette páholyokat alakítottak ki és az egész nézőtér légkondicionált lett.

Tuti menü