Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Középiskolák Székesfehérváron képes leírás: Teleki - Vörösmarty [2. oldal]
részletek »

Középiskolák Székesfehérváron: Teleki - Vörösmarty [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: szekesfehervar.tlap.hu » Középiskolák Székesfehérváron
Keresés
Találatok száma - 21 db
Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola

Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola

Honlapunkon igyekszünk tájékoztatást adni leendő, jelenlegi és egykori tanítványainknak és szüleiknek egyaránt. Remélem, hogy mindenki megtalálja a számára szükséges információt. A jövőképünk mottójául választott "Múltra, jövőre tekints, s mely még tied, élj az idővel." - idézet jól kifejezi az iskolánkban zajló, hagyományokat tisztelő jövőépítést. Az 1876-ban alapított Községi polgári leányiskola az évtizedek során számos név, szerkezeti és tartalmi változáson ment keresztül, míg kialakult mai profilja. Iskolánk történetéről, névadójáról tájékozódhat a kedves olvasó honlapunkon. A Telekiben általános iskolai, valamint hat- öt- és négy évfolyamos gimnáziumi szerkezetben folyik az oktató-nevelő munka. Az általános iskolai osztályokban emelt szintű anyanyelvi és matematikai, a gimnáziumi osztályokban emelt szintű idegen nyelvi és matematikai képzés folyik. Az iskola részt vesz az országos Arany János Tehetséggondozó Programban. Honlapunkon folyamatosan tájékoztatjuk Önöket a beiskolázás módjáról, a felvételi követelményekről. Iskolánk sok programot kínál diákjai számára, melyekről szintén beszámolunk honlapunkon.

Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium

Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium

Iskolánk gépészeti-fémtechnikai és közlekedési szakmák oktatásában a munkaerőpiac igényeihez igazodó rugalmas iskolaszerkezetben valósítja meg képzési feladatát. Intézetünk sokszínűségét az oktatott szakmák mellett különböző tagozatai is bizonyítják. Ezek biztosítják a széleskörű átjárhatóságot, a magasabb szintű továbbképzés lehetőségét. Így minden tanulónk megvalósíthatja a számára legkedvezőbb rendszert. Szakmáink keresettek az ipari nagyvállalatok és vállalkozók körében.

Vasvári Pál Gimnázium

Vasvári Pál Gimnázium

Év elején iskolánk végzős diákjai az induló osztályoknak különböző feladatokat adnak - készítsen reklámot adott termékhez, paródiát egy tévéműsorról, filmsorozatról, imitáljon videoklippeket, stb. -, melyeket az októberben rendezendő bemutatkozó műsoron előadnak, s eközben már megcsillanthatják tehetségüket. Jó alkalom ez tanárnak és diáknak egyaránt az ismerkedésre.

Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola

Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola

A Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola 54 éve Székesfehérvár építőipari szakember utánpótlásának meghatározó képzési központja. Az utóbbi tíz év képzési struktúrája lényegesen átalakult, az építőipari szakmák mellett a faipari, épületgépészeti képzés is megjelent az oktatott szakmák sorában. A közel 900 tanuló képzési rendszerében helyet kap az OKJ-s szakmák mellett, az érettségi vizsgára szakközépiskolai, és technikusi képesítő vizsgára felkészítő oktatás is. A szakmai gyakorlati oktatást faipari, építészeti és épületgépészeti tanműhelyek biztosítják, ahol több mint 400 tanuló foglalkoztatását lehet korszerû körülmények között megoldani. Az iskola infrastruktúrája teljes körű, közel 15000 kötetes könyvtár, CD és videótár, sportolásra alkalmas tornaterem, kézilabdapályák futópálya, kondicióterem, és közel 6 hektár udvar áll a tanulók rendelkezésére. Az elméleti és gyakorlati oktatás mellett, számos lehetőség van a tanórán kívüli szakköri, sportköri tevékenységre. Fafaragó szakköri munkák és a diáksport eredmények országos hírnevet szereztek művelőiknek.

Tuti menü