Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Középiskolák Székesfehérváron képes leírás - Székesfehérvár.tlap.hu
részletek »

Középiskolák Székesfehérváron - Székesfehérvár.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szekesfehervar.tlap.hu » Középiskolák Székesfehérváron
Keresés
Találatok száma - 21 db
Aranykéz Szakközépiskola és Szakiskola

Aranykéz Szakközépiskola és Szakiskola

2000-ben alakult, alapítványi fenntartású iskolánk fodrász és kozmetikus képzéssel foglalkozik. Célunk, hogy a szépségipar e két fontos ágazata számára kiemelkedő tudású, a piaci igényekhez gyorsan alkalmazkodni tudó szakembereket neveljünk.

Árpád Szakképző Iskola és Kollégium

Árpád Szakképző Iskola és Kollégium

Az iskola jelenlegi képzési szerkezete hosszú évtizedek alatt alakult ki. Volt időszak még a 80-as évek végén is, amikor az oktatott szakmák száma elérte, sőt meghaladta a 30-at is. Jelenleg a szakmák száma 14, de tömeges szakképzés mindössze 7 szakmában folyik. A képzési struktúrában új elemek jelentek meg. Meg kell szüntetni az egyes szakmáknál jelentkező túlképzést. Alkalmazkodni kell a városban, megyében megjelenő munkaerő szükséglethez, alkalmazkodni kell az Európai Unióhoz való csatlakozásunk után kialakuló oktatási modellhez, alkalmazkodni kell a tankötelezettség 18. életévre való kiterjesztéshez is.

Belvárosi I. István Középiskola

Belvárosi I. István Középiskola

Ma már a 17 nappali tagozatos osztályban közel 600 tanuló tanul. Az induláskor pénzügyi ügyintézői és belkereskedelmi szakmákra készítettük fel tanulóinkat. Az 1991/92-es tanévtől indult először a külkereskedelmi ügyintézői képzés. A tanulók és a szülők egyaránt elvárják, hogy piacképes ismereteket adjon az iskola, olyan képességeket fejlesszen ki a tanulókban, amelyek alkalmassá teszik őket a munkaerőpiac igényeinek kielégítésére és megfeleljenek a felsőoktatás elvárásainak is továbbtanulás esetén.

Bugát Pál Szakközépiskola

Bugát Pál Szakközépiskola

Egy-két eredményünkről. Ami a tanulói létszámot illeti a Közép-Dunántúli régió legnagyobb iskolája vagyunk az egészségügyi és környezetvédelmi képzés vonatkozásában. Tanulmányi munkánkról ad némi tájékoztatást a minden évben az Oktatási Minisztérium által kiadott a Középiskolai munka néhány mutatója című kiadvány. Az utóbbi két évben megjelentetik az úgynevezett továbbtanulási hozzáadott érték alapján is az iskolák sorrendjét. Ez egy igazságosabb rangsort jelent, mert itt nemcsak a kimenetet, a felsőoktatásba felvettek arányát veszik figyelembe, hanem a bemenetet is, azaz a diák 8.-os tanulmányi eredményét, a szülők iskolai végzettségét is stb. Tehát ez a mutató azt vizsgálná, hogy a tantestület mennyit adott hozzá a tanuló tudásához, mennyire eredményes az adott iskola oktatása. Nos, számunkra is kellemes meglepetés, hogy tavaly és az idén is a megye szakközépiskolái közül az elsők voltunk. Ha az összes középiskolát nézzük, akkor is az előkelő 2. helyen állunk.

Comenius Angol-Magyar Gimnázium

Comenius Angol-Magyar Gimnázium

Comenius Általános iskola, Gimnázium, Nyelviskola, Gazdasági Szakközépiskola. Székesfehérvár első magán nyelviskoláját, a Comenius Tanulmányi Társaságot 1988-ban alapították. A társaság tagjai több mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek az oktatás és oktatásszervezés területén. 20 év alatt több ezren tanultak iskola és munka mellett a Comenius Tanulmányi Társaságnál, vettek részt a társaság felvételi előkészítő tanfolyamain, táborain és nyelvtanfolyamain.

Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző I

Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző I

Néhány a székesfehérvári Kereskedelmi és Vendéglátóipari iskolában megszerezhető képesítések közül: Bolti eladó, Műszaki cikk kereskedő, Kereskedő, Kultúrcikk-kereskedő, Cukrász, Szakács , Pincér, Logisztikai ügyintéző, Vendéglős, Vendéglátó és idegenforgalmi szakmenedzser

Gárdonyi Géza Szakiskola

Gárdonyi Géza Szakiskola

Az intézmény Székesfehérvár legnagyobb kiterjedésű városrészének, Maroshegynek a területén helyezkedik el. A jobbára családi házas, kertes övezet miatt lélekszáma nem a legnagyobb. Az Ikarus Gárdonyi Géza Művelődési Ház 1993-ban kezdeményezte egy háziasszonyképzést nyújtó speciális szakiskola elindítását. Az iskola alapítója ekkor a művelődési ház, mint társadalmi szervezet volt.

Gróf Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola

Gróf Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola

A jövő elképzelése a világbanki hitellel támogatott 'Emberi erőforrások fejlesztési programja', melyek ifjúsági szakképzési megvalósítását pályázat útján több iskolával együtt iskolánk 1991. májusában elnyerte, megtartva ezzel az ország szakképző iskolái között elismert helyét és egyben a lehetőséget, hogy elsők között léphessen a középfokú szakképzés új útjára.

Hermann László Zeneművészeti Szakközépisk

Hermann László Zeneművészeti Szakközépisk

A Hermann László Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola az 1913-ban alapított immár 90 éves, Hermann László Zeneiskola jogutódja. Az iskola 1990-ben költözött jelenlegi épületébe. A speciális, zenei oktatás igényeinek megfelelő épület a képzés minőségi követelményeit szolgálja. Azon kevés művészeti iskola vagyunk, ahol egy intézményen belül folyik az alap- és középfokú művészeti képzés. Középfokú művészeti oktatásunk nemcsak az egyéni művészképzést szolgálja, hanem a majdani művészeti életre felkészítve ugyanolyan súllyal biztosítja az együttesekben történő zenélést is. Művészeti szakközépiskolaként a párhuzamos képzés alapján közismereti- és zenei képzésünk egymással mellérendelt viszonyban - ugyanakkor szerves egységben működik. Közismereti oktatásunk nemcsak az érettségire készít fel, hanem a növendékek esetleges kényszerű pályamódosításai esetén biztosítja, hogy az ilyen tanulók felsőfokú intézményekbe sikerrel felvételizhessenek.

Hirdetés
Hunyadi Mátyás Szakközépiskola

Hunyadi Mátyás Szakközépiskola

Az iskolában mintegy 550-600 diák folytatja tanulmányait. A számítástechnikai programozó ágazatot a bevezetés utáni években - a többirányú elhelyezkedési lehetőség érdekében - bővítettük a könyvelési ismeretek oktatásával. Az ágazat neve számítástechnikai programozó és képesített könyvelő, a számviteli-gazdálkodási ágazaton könyvelőket, tervezőket és statisztikusokat képezünk, az igazgatási-ügyviteli osztályokban az ügyviteli valamint államigazgatási feladatok ellátására készülnek fel diákjaink, az idegen nyelvi gyors- és gépírói ágazaton szerzett tudás birtokában diákjaink ügyviteli- titkári feladatok ellátására lesznek alkalmasak.

Jáky József Középiskola

Jáky József Középiskola

Belvárosi I. István Középiskola Jáky József Tagintézménye - közlekedésépítés, építészet, térinformatika Névadót az iskola 1953-ban választott. A talajmechanika európai szaktekintélyének, Jáky József akadémikusnak nevét vettük fel. Intézményünk műszaki szakközépiskola. Célunk: tanulóink felkészítése az érettségire, a szakképző évfolyamokon OKJ szerinti szakképesítés megszerzése, valamint a felsőoktatásban való továbbtanulásra.

Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium

Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium

A Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium a közép-dunántúli régió egyetlen ének-zenei tagozatos középiskolája. Tanulóink az ének-zenét heti 4 órában tanulják. A karének órarendi óra. A gimnázium énekkarai nagy hagyománnyal rendelkező koncertező együttesek. Nemzetközi kórusfesztiválok, versenyek, rádiófelvételek közreműködői. A zenei tagozatos gimnazisták közül sokan hangszeren is tanulnak a városi zeneiskolában, ez azonban nem kötelező feltétel.

Kodolányi János Középiskola és Kollégium

Kodolányi János Középiskola és Kollégium

Székesfehérvár egyik legfiatalabb középfokú oktatási intézménye 1997-ben kezdte el működését érettségi utáni közép- illet­ve felsőfokú szakmák oktatásával. A 2000/2001. tanévben a gimnáziumi képzés is elindult, így mára az iskola sikeres, többprofilú intézménnyé vált. 2004. szeptember 1-jétől a Kodolányi János Főiskola vette át intézményünk fenntartói feladatát. Iskolánk ideális környezetben, zöldövezetben, folyamatosan szépülő épületben működik. Az elmúlt években a színvonalas szakmai munka eredményeként a végzős általános iskolások körében keresett iskolává váltunk. A következő tanévben ismét indul az öt évfolyamos idegen nyelvi előkészítő osztály, a megnövekedett igényeket figyelembe véve már nemcsak angol, hanem német nyelvből is.

Lánczos Kornél Gimnázium

Lánczos Kornél Gimnázium

Székesfehérvár első alapítványi gimnáziuma vagyunk. Alapelvünk, hogy nem tudjuk milyen a jó iskola, de az LKG pont olyan, amilyen iskolát mi szeretünk. Az iskola olyan, amilyenné a tanulók és a tanárok teszik. Egy biztos, az iskolában tanulni kell, élni kell, dolgozni kell és mindezt rosszkedvűen nem lehet. Ha az iskolahasználók jókedvűen mennek haza, jókedvűen is jönnek vissza. Az LKG az iskolahasználók iskolája. Mindenkit várunk aki elfogadja az LKG tanulási és tanítási alapelveit, és akit az LKG elfogad.

Péter Rózsa Gimnázium és Szakközépiskola

Péter Rózsa Gimnázium és Szakközépiskola

Az iskola öt évfolyamos (nyelvi előkészítő) képzést indít angol és német tagozaton, négy évfolyamos képzést indít angol-informatika és német-informatika tagozaton. A jelentkezésnek nem feltétele az idegen nyelv tudása, tehát nulla szintről is lehet indulni!

Szent István Szakképző Iskola

Szent István Szakképző Iskola

A több mint 60 éves intézmény 1938-ban alapíttatott Székesfehérvári Magyar Királyi Szent István Középfokú Gazdasági Tanintézet és Mezőgazdasági Szaktanácsadó Állomás néven. Az iskola céljaként megfelelő szakképzés nyújtását jelölték meg a megfelelő általános műveltség biztosítása mellett.

Tatay Sándor Alapítványi Gimnázium Szakközépiskola

Tatay Sándor Alapítványi Gimnázium Szakközépiskola

Iskola adottságai: Két szintes, húsz tantermes épület a Szárazréten 400 fő oktatására alkalmas Idegen nyelvek, informatika, gépírás, drámajáték oktatása csoportbontásban Három számítástechnikai tanterem Internet, LAN, WLAN Taniroda Saját sportpálya Sportolást külső helyszíneken, jól felszerelt konditeremben, squash pályán, uszodában és korcsolyapályán tartjuk. Tavasszal és ősszel az iskola saját pályáján dolgoznak a diákok.

Tuti menü