Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Székesfehérvár linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Székesfehérvár - Szent [9. oldal]
részletek »

Székesfehérvár képes leírás: Székesfehérvár - Szent [9. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: szekesfehervar.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 180 db
Székesfehérvár - Vendégváró

Székesfehérvár - Vendégváró

Székesfehérvár az ország egyik legrégibb, leggazdagabb történelmű városa, a középkorban a magyar királyok koronázó és temetkezési helye. Ma is Fejér megye kulturális és gazdasági központja.

Székesfehérvár - Wikipédia

Székesfehérvár - Wikipédia

Székesfehérvár Fekvése, Demográfiai adatok, Története, Látnivalók, A város híres emberei, Oktatás, Galéria, Sport, Testvérvárosai, Érdekességek, Források és jegyzetek, Külső hivatkozások

Székesfehérvár apró - OLX

Székesfehérvár apró - OLX

Az olx.hu apróhirdetési portál az internetes apróhirdetési weboldalak legújabb generációjához tarozik. Az oldalon a hirdetők egy könnyen kezelhető űrlap segítségével teljesen ingyen helyezhetik el apróhirdetéseiket. Az apróhirdetés regisztrálásához mindössze egy lépés szükséges. A feladott aprók között témák szerint vagy akár városok szerint is válogathatunk. Az szájt főbb kategóriái az alábbiak: eladó, jármű, ingatlanok, szolgáltatások, munka, személyes.

Székesfehérvár címere és története

Székesfehérvár címere és története

A rovatban megtalálja Magyarország közel 2400 települése címerét, szöveges magyarázatát. Keresse meg az ábécében annak a településnek a kezdőbetűjét, amelyre kíváncsi, kattintson rá, majd a nevekből válasszon kattintással.

Székesfehérvár egykor, akkor és most

Székesfehérvár egykor, akkor és most

Az egykor.hu az elmúlt korok magyar vonatkozású épületeinek, városainak illetve helységeinek - épített környezet - összegyűjtését tűzte ki célul, elsősorban fényképek formájában. Épületek, városok és helyek felkutatására, az ehhez kapcsolódó információk megmentésére szakosodott. Nyílt tartalmú, közösség által fejlesztett gyűjtemény.

Székesfehérvár képeslapokban

Székesfehérvár képeslapokban

Képeslapküldés ingyen, rengeteg képeslap kategória közül választhatsz. Küld el kedvenc képeslapodat, barátaidnak, szeretteidnek. Karácsonyképeslapok bőséges választéka áll rendelkezésedre, hogy megemlékezz és elküldj egy karácsonyi képeslapot ismerőseidnek. Több tucatnyi képeslapok közül biztosan megtalálod a neked leginkább megfelelőt

Székesfehérvár története

Székesfehérvár története

Az ősi Alba Regia több mint fél évezredig koronázóvárosként, királyok temetkezési helyeként, törvénylátó napok helyszíneként egyedülálló szakrális és közjogi ranggal bírt a magyar városok közül. A trón, a korona, a hatalom székhelye és jelképe lett Székesfehérvár. Itt nyugodtak az országalapító István király földi maradványai, és későbbi királyaink közül is többen ide temetkeztek. A koronázások, országgyűlések egészen a XVI. század közepéig követték itt egymást.1543 után a terjeszkedő török birodalom elfoglalta az ősi koronázóvárost. A császári csapatok 1601 őszén egy esztendőre visszafoglalták, véglegesen pedig 1688-ban szabadult fel. A régi kiváltságokat 1703-ban nyerte vissza Székesfehérvár. A város fejlődését gyorsította, hogy Mária Terézia királynő rendelkezésére 1777-ban püspöki székhely lett.A középkori alapokon megszületett, pompás barokk városban azonban a múlt legendás épületeit, köztük a koronázó bazilikát nem állították helyre. A város középpontjában található Nemzeti Emlékhely területén már csak Szent István bazilikájának maradványai tanúskodnak a középkori Székesfehérvárnak az ország történelmében játszott szerepéről.

Székesfehérvár városban kéne állás?

Székesfehérvár városban kéne állás?

Székesfehérvár városban próbál állást keríteni magának? A linkre kattintva megtalálja az aktuális székesfehérvári állásokat. A felkerülés dátuma, cég neve és munkavégzés helye minden hirdetésnél megtalálható. A Monster.hu-n ezenfelül lehetőség van arra is, hogy elmentse a székesfehérvári állás kereséseit. Miért hasznos ez? Hát azért, mert a Monster.hu utána e-mailben is tud frissen felkerült Székesfehérvár álláslehetőségeket küldeni Önnek! Így állandóan aktuális információkkal rendelkezik majd. A székesfehérvári állások naponta változhatnak, szóval igazán megéri.

Székesfehérvári anyukák és kismamák weboldala

Székesfehérvári anyukák és kismamák weboldala

A székesfehérvári (és környéki) anyukák és kismamák weboldala a következő díjmentes szolgáltatásokat és információkat nyújtja a látogatóknak: Ingyenes, online babaruha börze Fórum 'Szakember válaszol' rovat Hivatali ügyintézést segítő információk 'Gyermekeink egészsége' rovat (gyermek háziorvosok, szakrendelések, védőnők, stb) Bölcsőde-, óvoda-, iskola választást segítő információk Programajánló 'Jó tudni' rovat - hasznos tanácsok leendő és gyakorló szülőknek stb.

Hirdetés
Székesfehérvári Cégkatalógus

Székesfehérvári Cégkatalógus

Székesfehérvári cégkatalógus, amely ingyenes regisztrációt biztosít minden olyan vállalkozásnak, amely székesfehérvári székhellyel, telephellyel, üzlettel, irodával rendelkezik, vagy szolgáltatást nyújt a város területén, legyen az akár egy több száz embert foglalkoztató vállalat, vagy csupán egy egyszemélyes egyéni vállalkozás.

Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum

Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum

Az 1938-ban megszervezett Egyházmegyei Múzeum a székesegyházi kincstár javain túl a plébániák liturgikus remekeit is a nagyközönség elé tárta, bemutatva ezzel egy egész terület hitéletének tárgyi emlékeit. Az 1998-ban újjászervezett kiállítás új helyen, a püspöki palotával szemközt, a hajdani ferences kolostor emeleti részén hasonló tematikával várja a látogatókat. Az elsősorban a liturgikus ötvös- és textiltárgyakra, valamint festményekre és szobrokra koncentráló törzsanyag 2009 nyarától megújult formában látogatható.

Székesfehérvári szállás ajánlatkérés

Székesfehérvári szállás ajánlatkérés

Székesfehérvári szállását keresse szálláskereső portálunkon, válogassa ki az Önnek leginkább megfelelő szállásokat, majd egyetlen lépésben kérjen tőlük szállásajánlatot. A székesfehérvári szállásadók erre néhány órán belül konkrét szállás árajánlattal fognak reagálni. Székesfehérvári szállás könnyen, gyorsan = SzállásKérés.hu

SZÉKOM Zrt.

SZÉKOM Zrt.

A SZÉKOM Zrt. főként kommunális szolgáltatási feladatokat (hulladékszállítás- és gazdálkodás, közterület- és parkfenntartás, gyűjtőedényzet- és járműjavítás) lát el. A társaságnál működő integrált irányítási rendszer feladata, hogy a működés hatékonyságának folyamatos fejlesztésével, a környezetvédelmi előírások és elvárások betartásával és a munkabiztonság, egészségmegőrzés biztosításával hozzájáruljon a társaság eredményességéhez.

Szemészeti magánrendelő Székesfehérvár

Szemészeti magánrendelő Székesfehérvár

Az Orvos Optika olyan szemészet, gyermekszemészet és optika szalon Székesfehérváron, ahol a leggyakoribb csecsemőkori problémákra specializálódtunk. Csecsemők könnyezéses, gyulladásos panaszait gyorsan, hatékonyan kezeljük, s a csecsemőkori veleszületett szembetegségek szűrését is vállaljuk. Gyermeket már 2 hetes kortól vizsgálunk Az Orvos Optika olyan szemészet, gyermekszemészet és optika szalon Székesfehérváron, ahol a gyermekkori kancsalság és tompalátás kezelésével kiemelten foglalkozunk. A tompalátás annál jobban gyógyítható, minél fiatalabb korban kezeljük: ezért kancsalság gyanuja esetén haladék nélkül forduljon hozzánk vagy más gyermekszemész szakorvoshoz !

Széna Téri Általános Iskola

Széna Téri Általános Iskola

Pedagógiai hitvallásunk alapja: tanulóink sokoldalú, korszerű tudást nyújtó gyermekközpontú nevelésben részesülve képesek legyenek megújulásra, önművelésre, pozitív jövőkép megfogalmazására. Fontos feladatunknak tartjuk a tudás értékének méltó helyre emelését. Színvonalas EU konform oktatással szilárd alapműveltséget, biztos alapkészségeket nyújtunk tanulóinknak. Tevékenységünket szolgáltatásnak tekintjük, amelyet a társadalmi és partneri igényeknek megfelelően szeretetteljes légkörben végezzük. Pedagógiai tevékenységünk célja mindazoknak az intellektuális és emberi - erkölcsi értékeknek a kialakítása tanítványainkban, melyek birtokában úgy tudják egyéni boldogulásukat megteremteni, hogy az egyben a szűkebb és tágabb közösségük javát is szolgálja.

Szent Gellért Hotel ***

Szent Gellért Hotel ***

A Hotel Szent Gellért 2000. május 1-én nyitotta meg kapuit. A szálloda Székesfehérvár központjában, a történelmi belvárosban található. Egy percnyi séta, és vendégünk máris a Romkertnél, Püspöki Palotánál, Polgármesteri Hivatalnál és a többi látnivaló árnyékában találhatja magát. A ház elsődleges célja konferenciák, továbbképzések színhelyévé válni, melyhez kiváló lehetőséget biztosít közvetlen kapcsolatunk a Szent István Művelődési Ház épületével is. Ugyanilyen fontosnak tartjuk, hogy a városunkba érkező üzletemberek, és turisták számára nyugodt, kényelmes pihenést biztosítsunk.

Szent Imre Általános Iskola

Szent Imre Általános Iskola

A Szent Imre Általános Iskola és Óvoda Székesfehérvár egyetlen katolikus általános iskolája és óvodája, mely a belváros szívében található, fenntartója a Székesfehérvári Egyházmegyei Hivatal. Iskolánk városi, illetve város környéki beiskolázású, tehát a jelentkezésnél nincsenek körzethatárok. Mindazon családokat várjuk, akik fontosnak tartják gyermekük számára a katolikus nevelést. Nyitottak vagyunk a négy történelmi egyházhoz tartozó, más vallású tanulók fogadására is. Fő célunk az, hogy tanítványainkat eljuttassuk tehetségük legfelső szintjére. Következetes fegyelmezéssel, de emberségesen, családias légkörben kívánjuk mindezt elérni.

Tuti menü