Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Székesfehérvár linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Városi - Zöldség [11. oldal]
részletek »

Székesfehérvár képes leírás: Városi - Zöldség [11. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: szekesfehervar.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 180 db
Városi Levéltár

Városi Levéltár

Köszöntjük Önöket Székesfehérvár Megyei Jogú Város Levéltárának honlapján, amelyet jó szívvel ajánlunk minden érdeklődő, információt kereső látogatónknak. Az intézményre vonatkozó alapvető, legfontosabb közérdekű adatok ismertetik Önökkel a levéltárunkban való kutatás lehetőségeit, módját. Tájékoztatást adunk az ügyfélszolgálat rendjéről és idejéről. Fondjegyzékünk, kutatási és kutatótermi szabályzatunk mellett, az intézmény történetére vonatkozó legfontosabb adatok, valamint Székesfehérvár történeti irodalmáról szóló összefoglalás is megtalálható honlapunkon. Reményeink szerint látogatóink ezen a módon megfelelő, s őket érdeklő, útbaigazító ismeretekhez jutnak!

Városi Online Media

Városi Online Media

Városi Online Media - Székesfehérvár és vonzáskörzetének kulturális, információs és turisztikai rendszere

Városunk.hu - Székesfehérvár és környéke

Városunk.hu - Székesfehérvár és környéke

Székesfehérvár alternatív honlapja programajánlatokkal, hírekkel

Vasvári Pál Gimnázium

Vasvári Pál Gimnázium

Év elején iskolánk végzős diákjai az induló osztályoknak különböző feladatokat adnak - készítsen reklámot adott termékhez, paródiát egy tévéműsorról, filmsorozatról, imitáljon videoklippeket, stb. -, melyeket az októberben rendezendő bemutatkozó műsoron előadnak, s eközben már megcsillanthatják tehetségüket. Jó alkalom ez tanárnak és diáknak egyaránt az ismerkedésre.

Vértesinfo Regionális Hírportál

Vértesinfo Regionális Hírportál

A portál a Vértes és tágabb környékének(Komárom-Esztergom és Fejér megyék, benne természetesen Székesfehérvár) híreivel, programjaival, közérdekű információival, kirándulási lehetőségeivel foglalkozik elsősorban. Megismerteti a látogatót a térségi nevezetességekkel, önkormányzatokkal is. Cégeknek, vállalkozásoknak megjelenési lehetőséget, a lakosságnak ingyenes hirdetési lehetőséget kínál.

Vízivárosi Általános Iskola

Vízivárosi Általános Iskola

Iskolánk a Vízivárosi lakótelepen található. A közeli területekről biztonságosan elérhető, a távolabbi városrészekből autóbusszal jól megközelíthető. Az intézményben 16 osztályterem, 6 korszerű szaktanterem - köztük nyelvi és számítástechnikai laborok, előadó - tornaterem és egy 1000 négyzetméteres sportpálya biztosít jó feltételeket a színvonalas oktatáshoz. Tágas és esztétikus aula, gondozott kert és udvar, kulturált étterem nyújt lehetőséget a napközis szabadidős foglalkozásokon a pihenésre, játékra, étkezésre. Az iskolakezdő évek sajátos funkciót töltenek be a kisgyermek életében, kiemelt feladatot rónak a velük foglalkozó tanítókra. A képességek szerinti fejlesztés, a biztos és sikeres továbbhaladás érdekében elkerülhetetlen a gyermek mélyebb megismerése, a fejlesztési stratégia tudatos felépítése.

Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola

Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola

A Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola 54 éve Székesfehérvár építőipari szakember utánpótlásának meghatározó képzési központja. Az utóbbi tíz év képzési struktúrája lényegesen átalakult, az építőipari szakmák mellett a faipari, épületgépészeti képzés is megjelent az oktatott szakmák sorában. A közel 900 tanuló képzési rendszerében helyet kap az OKJ-s szakmák mellett, az érettségi vizsgára szakközépiskolai, és technikusi képesítő vizsgára felkészítő oktatás is. A szakmai gyakorlati oktatást faipari, építészeti és épületgépészeti tanműhelyek biztosítják, ahol több mint 400 tanuló foglalkoztatását lehet korszerû körülmények között megoldani. Az iskola infrastruktúrája teljes körű, közel 15000 kötetes könyvtár, CD és videótár, sportolásra alkalmas tornaterem, kézilabdapályák futópálya, kondicióterem, és közel 6 hektár udvar áll a tanulók rendelkezésére. Az elméleti és gyakorlati oktatás mellett, számos lehetőség van a tanórán kívüli szakköri, sportköri tevékenységre. Fafaragó szakköri munkák és a diáksport eredmények országos hírnevet szereztek művelőiknek.

Vörösmarty Színház

Vörösmarty Színház

Hazánk legújabb és egyben egyik legrégebbi színháza nyitotta meg kapuit 2005 decemberében: az 1874-ben felavatott székesfehérvári Vörösmarty Színházat a 2004 nyarán megkezdett teljes felújítás és átépítés befejezése után adták át a közönségnek. A négymilliárd forintos rekonstrukció során 3500 köbméter betont, 350 tonna acélt, 160 kilométernyi elektromos és informatikai kábelt, 16 kilométernyi gépészeti csövet, 1900 négyzetméter kőburkolatot használtak fel - gyakorlatilag egy vadonatúj teátrum várja a közönséget, hiszen a régi színházból csak a külső főfalak maradtak meg. A korábbi belső elrendezést teljesen szétbontották, a nézőtér visszakapta színházi jellegét, megszűnt az erkély, helyette páholyokat alakítottak ki és az egész nézőtér légkondicionált lett.

Zentai Úti Általnos Iskola

Zentai Úti Általnos Iskola

Iskolánk Székesfehérvár zöldövezeti részében, a Ráchegyen helyezkedik el. Nyolc évfolyamos általánosan képző intézményként működik, párhuzamos osztályokkal. Kiemelten kezeljük és emelt óraszámban tanítjuk 4. évfolyamtól az idegen nyelvet és az informatikát, korszerűen felszerelt szaktantermeinkben. Elsőseinket türelmesen, hagyományos szótagoló módszerrel tanítjuk olvasni. Első osztálytól negyedik osztályig a testnevelés óra keretében úszásoktatás is folyik. Így tanulóink 99%-a vízbiztos úszóvá válik.

Hirdetés
Zöldség palánta- Székesfehérváriaknak akció!!!

Zöldség palánta- Székesfehérváriaknak akció!!!

Zöldség palánta termelő kertészetünk termékeit elsősorban Székesfehérváron értékesítjük. Termékeinket megtalálhatják a Városi Piac 104-105-ös standján áprilistól a szezon végéig. Nagyobb mennyiség vásárlása esetén jelentős árkedvezményt biztosítunk, illetve igény szerint házhoz szállítjuk a megrendelt palántákat.Miért vásárolna megbízhatatlan forrásból, amikor kertészetünkben kénye-kedvére válogathat a legjobb palánták között?!

Tuti menü